96% van de bestellingen geleverd op 1 werkdag

Gratis levering vanaf €49

Draagdoek

5 Resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Sling draagdoek zonder knopen
  Sling draagdoek zonder knopen
  Love Radius
  Speciale prijs € 64,90 Normale prijs € 79,00
  6 Kleuren
 2. Basic Bio draagdoek
  Basic Bio draagdoek
  Love Radius
  Speciale prijs € 49,00 Normale prijs € 59,00
  6 Kleuren
 3. Original draagdoek
  Original draagdoek
  Love Radius
  Speciale prijs € 74,90 Normale prijs € 84,90
  7 Kleuren
 4. Tricot-Slen draagdoek
  Tricot-Slen draagdoek
  Babylonia
  Speciale prijs € 59,90 Normale prijs € 74,90
  10 Kleuren
 5. Wrap Aura draagdoek
  Wrap Aura draagdoek
  Ergobaby
  € 59,00
  9 Kleuren

5 Resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een draagdoek of sling kent allerlei voordelen voor zowel papa en mama als het kind. Zo vinden de meeste kinderen het een heerlijk en veilig gevoel om zo dicht bij papa en mama te zijn. Hierdoor zijn ze rustiger, huilen ze minder en ontwikkelen ze zich beter. Daarnaast heb jij lekker je handen vrij en kun je nog wat in het huishouden doen of bijvoorbeeld buiten wandelen. Bovendien is een draagdoek licht en compact en super gemakkelijk om overal mee naar toe te nemen. Ideaal dus als je kindje terwijl jij net druk bent in huis of tijdens een uitje begint te huilen en graag gedragen wilt worden.

Welke soorten draagdoeken zijn er?

Draagdoeken zijn er te vinden in allerlei soorten, kleuren, materialen en prijsklassen. Grofweg kunnen we onderscheid maken tussen drie soorten draagdoeken: de rekbare draagdoek, de geweven draagdoek en de sling. De rekbare draagdoek is gemakkelijk in gebruik, maar is alleen geschikt om je je kindje op de buik mee te dragen. Hierdoor is de rekbare draagdoek geschikt totdat je kindje ongeveer zes maanden is, hierna wordt je kindje te zwaar. De geweven draagdoek gaat een stuk langer mee, maar is wel wat lastiger om te knopen. Hier moet je dus eerst enige handigheid in krijgen. De sling is een ideale manier om je kindje op de heup te dragen. De sling is erg snel en gemakkelijk in gebruik, maar niet handig als je je kindje voor langere tijd achter elkaar wilt dragen.

Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een draagdoek

Het allerbelangrijkste bij de aanschaf van een draagdoek is dat de draagdoek ergonomisch is en dat je kindje goed in de zogenaamde kikkerhouding zit. Dit is belangrijk omdat je kindje zo op een natuurlijke manier zit, waarop hij of zij de spieren en gewrichten goed kan ontwikkelen. Uiteraard moet de draagdoek ook voor papa en mama lekker zitten en niet te belastend zijn voor de rug en schouders. Daarnaast is het belangrijk om goed te kijken naar voor welke leeftijd en gewicht de draagdoek geschikt is, het materiaal waarvan de draagdoek gemaakt is (niet te warm of te koud voor het seizoen waarin je hem gebruikt) en de manier waarop je de draagdoek kan gebruiken en moet knopen. Voor de veiligheid van je kindje is het erg belangrijk om je kindje te dragen in een positie die past bij zijn of haar leeftijd, en om de draagdoek goed te knopen. Verdiep je hier dus altijd eerst goed in, of vraag eventueel advies aan een deskundige.

Een draagdoek, sling of draagzak?

Naast draagdoeken en slings vind je ook veel draagzakken op de markt. Het voordeel van een draagzak is dat je hem nog sneller en gemakkelijker aan- en uit kunt trekken. Een draagzak mag echter niet gebruikt worden bij baby’s jonger dan drie maanden. Let ook bij aanschaf van een draagzak altijd op of de draagzak ergonomisch is en of je kindje in de juiste houding zit.