96% van de bestellingen geleverd op 1 werkdag

Gratis levering vanaf €49

Baby slaapzak

167 Resultaten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Cocoon slaapzak 60 cm
  Cocoon slaapzak 60 cm
  Fresk
  € 39,00
  5 Kleuren
 2. Slaapzak 4 seizoenen - 60 cm
  Slaapzak 4 seizoenen - 60 cm
  Jollein
  € 49,00
  3 Kleuren
 3. Slaapzak 4 seizoenen - 70 cm
  Slaapzak 4 seizoenen - 70 cm
  Jollein
  € 54,90
  2 Kleuren
 4. Slaapzak 4 seizoenen - 90 cm
  Slaapzak 4 seizoenen - 90 cm
  Jollein
  € 59,00
  2 Kleuren

167 Resultaten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een baby slaapzak is de ideale manier om je kindje altijd warm te houden. Een slaapzakje kan hij of zij namelijk, in tegenstelling tot een deken, nooit afschoppen of over zijn of haar hoofdje trekken. Daarnaast voorkomt een baby slaapzak dat een wat groter kindje omrolt of zelf uit het bedje probeert te klimmen. Zo kunnen zowel jij als je kindje met een gerust hart gaan slapen!

Welke soorten baby slaapzakken zijn er?

Er zijn verschillende soorten baby slaapzakken te koop, gemaakt van verschillende materialen. Zo kun je kiezen voor een speciale winter- of zomerslaapzak, maar ook gaan voor een vierseizoenenslaapzak waar je het hele jaar mee kan doen. Tot slot zijn er speciale inbakerslaapzakken op de markt te vinden, die ideaal zijn voor jonge en onrustige baby’s.Welke soort baby slaapzak je het beste kunt kopen hangt voornamelijk af van in welk seizoen je hem wil gebruiken. Zo is een zomerslaapzak vaak gemaakt van katoen, en niet gewatteerd en gevoerd. Een winterslaapzak is juist wel gewatteerd en gevoerd en kan ook gemaakt zijn van een warmer materiaal zoals wol. Een vierseizoenenslaapzak is vaak wat duurder, maar ideaal voor alle weersomstandigheden. Zo heeft deze slaapzak vaak afneembare mouwen en wantjes, en een binnen- en buitenvoering die je indien gewenst kunt verwijderen. Een inbakerslaapzak heeft geen armsgaten waardoor je kindje rustiger zal slapen. Houd er wel rekening mee dat inbakeren niet voor elk kind geschikt is, en sowieso maar mag gebeuren tot je kindje ongeveer zes maanden oud is. Vraag bij twijfel dan ook even advies op het consultatiebureau of aan een deskundige.

Waar je rekening mee moet houden als je een baby slaapzak wilt kopen

Het allereerste waar je rekening mee moet houden als je een baby slaapzak wilt kopen is de maat. In een te grote maat kan je baby ‘verdrinken’, terwijl in een te kleine maat je kindje niet lekker kan trappelen. Daarnaast is het belangrijk dat de slaapzak veilig is, en dat je kindje hem niet zelf uit kan doen. De beste sluiting is dan ook een rits die bij de voeten eindigt. Knopen daarentegen zijn een stuk minder handig, omdat de meeste kinderen deze zelf kunnen los krijgen. Tot slot is het belangrijk dat de baby slaapzak niet te warm en niet te koud is. Koop dus altijd een baby slaapzak die past bij het seizoen, en zorg dat de kleding van je baby en de kamertemperatuur ook niet te warm of te koud zijn. Je kunt de temperatuur van je baby gemakkelijk checken door te voelen aan zijn of haar nek en voetjes. Als deze aangenaam voelen, kun je er vanuit gaan dat je baby het niet te warm of te koud heeft. Controleer de temperatuur dan ook regelmatig als je kindje voor het eerste een nieuwe baby slaapzak aan heeft, zodat je eventueel nog wat extra kleding kunt aan- of uittrekken. Zo weet je zeker dat je kindje comfortabel ligt in de baby slaapzak, en jullie beide lekker kunnen slapen. Welterusten!